BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, August 22, 2010

you studied abroad. so?


haha, saja propa title entry kali ni.
yeah yeah.
ok.

" saya tak faham knape sesetgh org bangga sbb pernah belajar@tinggal di US or so whatever.
x rasa mcm loser ke? "

jadi, to make things clear, as freakin clear,
baik I ulas lebih di sini supaya tiada lagi jiwa yang terkorban.
..

QUESTION
Why should you feel offended dengan statement i ni kalau you sekadar study abroad ?
I tak cakap you loser or pathetic sebab you studied abroad. please be clear.

You loser if :
you pernah belajar di luar negara atau melancong then
bila balik sibuk cerita how good these countries are,
maki hamun negara sendiri, dan keluar ayat-ayat macam:


a) "malaysian ni bodoh ini bodoh itu jahat ini jahat itu,
and masa I kat US dulu,Americans are baik ini
baik itu hensem ini hensem itu ,
dan you guys patut bersyukur sebab dapat girlfriend dan bla bla bla"


b) "malaysia is sooo boring, i wish i could go back to UK and stay there forever"

c) "haih, rindu nya kat US, malaysia is so eww"

its not me to judge. yes, tapi i have my opinion. kan?sorry
its not like im being a good citizen yang bangga dengan negara sendiri,
tapi at least, don't brag about something which is not yours.

sebusuk-busuk ketiak pun, still ketiak kita.
bukan ketiak madonna ataupun brad pitt.
kita takkan bangga dengan bau wangi ketiak orang lain kan?

the concept is the same.

tak menarik kan macam tu?

macam stinky dan busuk.
macam bau basi.
macam rasa masam dan tak sedap.
macam ewww.

hahahahahaha
suka hati aku lah nak cakap apa pon

5 comments:

Anonymous said...

stakat stdy oversea pkai wit rakyat wat pe....sponsor pnyer psal bley laaaa...

chapet said...

saye sokong encik Anonymous!

azroy arman said...

ahahahhahaha...to some1 who likes traveling...ada byk benda yg kita kena belajar n bersyukur...mana yg baik kita belajar, mana yg kurang kita baiki...malaysia is a good country, she may not be the best but that's the only country we have..so, either we like her or we love her..only 2 options..unless US or UK would welcome you as their precious citizen and offer u residency ahahahhahahaha...not in this life time...

chapet said...

hahaha,malaysiaku tetap di hati. :)

xMOHDZULIQRAMx said...

Bukan ko xcted sgt psal UK ke????????????